Over Lekkerlander Excellent Rundvlees

Op een steenworp afstand van de molens van Kinderdijk ligt de boerderij “Bongers Wens”. Het agrarisch bedrijf van Jasper Meerkerk waar al drie generaties lang de mooiste Hollandse runderen op een vriendelijke manier grootgebracht worden.

Kleinschaligheid

Op zijn boerderij werkt Jasper Meerkerk al meer dan 25 jaar, met zijn vader, dag in dag uit aan een eerlijk product. Door zich te specialiseren in luxe rundvlees kon Meerkerk ontsnappen aan de ijzeren wet van de efficiëntie die de veehouderij jarenlang gedomineerd heeft. Kleinschaligheid en diervriendelijkheid zijn hiervoor in de plaats gekomen. Dat de kalveren en runderen behalve zijn vak ook zijn passie zijn is te zien aan het enthousiasme wat hij uitstraalt wanneer hij over zijn bedrijf vertelt. Tevens is dit te zien aan het plezier waarmee hij elke dag met de dieren bezig is.

De Runderen

De runderen zijn speciale vleesrassen. Door Meerkerk samengesteld in zijn fokkerij. Dit in combinatie met de gezonde voeding, die eveneens in eigen huis bereid wordt, verklaart de mooie en zachte structuur van het vlees.

De runderen staan in de ruime stallen, niet op vee-roosters die de mest gemakkelijk weg laten lopen, maar op ouderwets stro dat driemaal per dag moet worden ververst. Dit bevordert zeker niet de efficiëntie in het bedrijf maar wel de diervriendelijkheid, die Jasper Meerkerk hoog in het vaandel heeft staan. Deze diervriendelijkheid is tevens de reden dat bij het aanbreken van de eerste lentezon de poorten open gaan en de koeien en kalveren zich kunnen begeven op de kilometers grasland direct gelegen aan de boerderij.

Door het grote succes van deze diervriendelijke werkwijze is Meerkerk een samenwerkingsverband met een aantal boerenbedrijven uit de omgeving aangegaan. Hierdoor kan hij aan de vraag en kwaliteitseisen voldoen. Dit zijn boeren die dezelfde werkwijze en liefde voor het vak en de dieren hebben.

Resultaat

De kalfjes en koeien groeien op tot sterke runderen die tijdens hun verblijf op Meerkerks boerderij geen stress gekend hebben. Dit vakmanschap, de passie en de routine waarmee Jasper Meerkerk elke dag zijn dieren verzorgt, in tegenstelling tot de massale vee industrie maakt nou het grote verschil in kwaliteit, malsheid en smaak. Het vlees smaakt ouderwets lekker zoals het hoort, En dat proef je!

zoon Gerrit

"Bongers Wens"

Lekdijk 9
Nieuw-Lekkerland

ontwerp & realistatie: usefulBits